Gedurende het ontwerp, de bouw en exploitatie van The City Post speelt duurzaamheid voortdurend een grote rol. Het pand is onder andere voorzien van een warmte-koude-opslag, triple glas en zonnepanelen. Met duurzaamheid wordt niet alleen aandacht besteed aan de energieprestatie van het pand maar ook aan bijvoorbeeld het binnenklimaat en de energielasten van de gebruikers.
Lage energielasten
The City Post wordt het meest duurzame – en zelfs het eerste Paris Proof – multi tenant kantoorpand van de regio. De slimme technieken zorgen uiteraard voor een aangenaam binnenklimaat maar ook in de kosten is er voordeel voor de gebruiker. Er wordt geen gas gebruikt en een groot deel van de benodigde elektriciteit wordt zelf opgewekt middels zonnepanelen op het dak. Gevolg is dat de servicekosten – ondanks alle voorzieningen en faciliteiten waarvan gebruik gemaakt kan worden – erg laag kunnen blijven.
Klimaatadaptatie
Door het toepassen van diverse klimaatadaptiemaatregelen draagt The City Post haar steentje bij aan het klimaatbestendig maken van haar omgeving. Een voorbeeld hiervan is het op locatie opvangen van hemelwater door een infiltratiekrattensysteem. Hiermee hoeft er geen water te worden geloosd op het riool maar zal dit vertraagd via de grond worden afgevoerd. Ook worden er bijvoorbeeld vleermuiskasten opgehangen.
Circulair bouwen
The City Post investeert in de toekomst, onder andere door circulair materiaalgebruik. Zo wordt er op duurzame wijze gebruik gemaakt van de bestaande constructie van het gebouw. Deze robuuste constructie blijft na afronding van de werkzaamheden zichtbaar en draagt bij aan de unieke uitstraling van The City Post.
Gezondheid
Het creëren van een gezonde werkomgeving speelt een belangrijke rol bij het realiseren van The City Post. De gevel bestaat bijna volledig uit glas, zodat de werkplekken veelal worden voorzien van natuurlijk licht. Daarnaast worden de verwarming en koeling in het pand geregeld door middel van klimaateilanden. In deze klimaateilanden is ledverlichting geïntegreerd. De klimaateilanden zijn ontworpen met een installatie die het mogelijk maakt dat de eilanden (indien wenselijk) afzonderlijk van elkaar geregeld kunnen worden.
Energietransitie
Het pand wordt voorzien van een duurzame warmte- en koudeopslag. Mede door deze duurzame installatie wordt het pand niet voorzien van een gasaansluiting, maar zal enkel elektriciteit benodigd zijn om het binnenklimaat te kunnen reguleren. Om het pand zoveel mogelijk te kunnen voorzien van hernieuwbare energie worden er zonnepanelen op het dak aangebracht.